Conferință „𝗢𝗹𝘁𝗲𝗻𝗶𝗮. 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻ţ𝗲 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹𝗲“ la Muzeul Olteniei din Craiova

Specialişti în arheologie, istorie şi numismatică, se reunesc  la 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮, î𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝟱-𝟳 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮, pentru a participa la cea de-a XI-a ediție a simpozionului „𝗢𝗹𝘁𝗲𝗻𝗶𝗮. 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻ţ𝗲 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹𝗲“. Conferinţa, organizată de Muzeul Olteniei cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, este împărţită în patru secţiuni – Preistorie, Arheologie şi Istorie Antică, Numismatică şi Istorie medievală, modernă şi contemporană.

Totodată, vor avea loc și alte importante evenimente culturale în debutul conferinței, precum vernisajul expoziției temporare „Din secretele pieselor de patrimoniu”, realizată de către Laboratorul de Restaurare-Conservare al Muzeului Olteniei, dar și mai multe lansări de carte.

 În ceea ce priveşte conţinutul conferinţei, aceasta le va oferi participanţilor posibilitatea să afle ultimele rezultate ale cercetărilor arheologice realizate pe cele mai importante şantiere din țară, dar și cele mai noi descoperiri din domeniile istorie și numismatică. Sunt prezenţi la lucrări academicieni, cadre universitare, cercetători, arheologi şi istorici de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din Bucureşti, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor” din Craiova, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Banatului din Timișoara, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Muzeul Regiunii Porților de Fier, din Drobeta Turnu Severin, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Muzeul Județean Buzău, Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, Muzeul Dunării de Jos, din Călărași, și de la Muzeul Olteniei Craiova.

Printre invitaţii de marcă ai acestei întruniri științifice se numără domnul Constantin C. Petolescu, membru al Academiei Române și eminent cercetător al Antichității romane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s